MENÜ NYIT
MENÜ ZÁR

Lépjen be közénk

Amennyiben Ön szeret kirándulni, minden évszakban jókat sétálni, túrázni, kisvasutakon és nagyvasutakon utazni, érdeklődő, az ismeretekre nyitott, de a napi politikától mentes, szinte baráti társaság tagja lenni, szívesen jár látogatott és kevésbé ismert érdekes múzeumokba, tájházakba, magángyűjteményekbe, arborétumokba, kíváncsi hazája történelmére, művészetére, természeti és épített szépségeire, azaz szeretné változatos, rendszeres programok során megismerni és bejárni szülőföldjét, s annak tágabb környékét, akkor köztünk a helye!

Lépjen be hazánk legrégibb honismereti civil szervezetébe, a Tájak – Korok – Múzeumok Egyesületbe! Várjuk sorainkba, ha egyénileg vagy családja, baráti köre kíséretével kirándulna, de akkor is, ha nincs állandó társasága és szeretne ilyet. Tucatnyi klubunk, tagcsoportunk működik szerte az országban. Kétezer-kétszáz tagunk van, ennyi ember nem tévedhet, megéri belépni közénk!

NÉHÁNY INDOK, MIÉRT ÉRDEMES
A TKME TAGJÁNAK LENNI:

KISKÖNYVTÁR   SOROZAT

Országjáró kirándulásaihoz hasznos segítséget nyújtanak Kiskönyvtárunk praktikus füzetei. Eddig 841 kötet jelent meg. Megvásárolhatja Egyesületünknél ügyfélfogadási időben, vagy telefoni egyeztetés után, kérésre postán is elküldjük.
       Ha tárgyévre érvényesített tagja Egyesületünknek, jelentős, 30 % kedvezményt kap az árból! Így pl. a másoknak 600 Ft-ba kerülő könyvecséket példányonként 180 Ft-tal olcsóbban, 420 Ft-os áron tudja megvásárolni.

 SZOLGÁLTATÓK

          Számos olcsó, megbízható szolgáltató partnerünk van, akik 5–10 % engedményt adnak normál áraikból     (így   pl.   több hotel, panzió, vendégház, étterem, vendéglő, folyóirat kiadó, fuvarozó, optikus, butik, kulcsmásoló, cipzár javító, gravírozó, fénymásoló).   Hamarosan megtalálja a honlapunkon!

       MÚZEUMI   BELÉPÉSI   KEDVEZMÉNYEK

Jónéhány neves múzeum   kedvezményes belépést biztosít tagjaink számára!

  • 2016. évi állapot szerint   ingyenes számunkra Érden a Magyar Földrajzi Múzeum, s a Hely- és Sporttörténeti Kiállítóhely, Esztergomban a Balassa Bálint Múzeum és a Vármúzeum, Kecskeméten a Gyólay Viktória Színészmúzeum és az Ikon Múzeum, Makón a József Attila Múzeum, s az Espersit Ház, Sárospatakon a Rákóczi Vármúzeum, s a Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei, Szegeden a Kass Galéria, a Móra Ferenc Múzeum, a Vármúzeum, a Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház, s a Fekete Ház, Szentesen a Koszta József Múzeum, a Péter Pál Polgárház, a Fridrich Fényirda és a Csallány Gábor kiállítóhely, Székesfehérvárott a Szent István Király Múzeum, a Fekete Sas Patikamúzeum, a Budenz ház, a Marosi Arnold Látványtár, a Középkori Romkert, a Palotavárosi Skanzen, a Régészeti Kiállítás, a Csók István Képtár, a Néprajzi Kiállítás, az Új Magyar Képtár, a Schaár Erzsébet Gyűjtemény, Szolnokon a Damjanich János Múzeum, a Tabáni Tájház, s a Szolnoki Galéria, Tác határában a Gorsium Szabadtéri Múzeum és Régészeti Park, Vésztő határában a Mágori-dombi Történelmi Emlékhely, Visegrádon a Mátyás Király Múzeum és a Fellegvár, Zalaegerszegen a Göcseji Múzeum, a Göcseji Falumúzeum, a Finnugor Néprajzi Park és a Magyar Olajipari Múzeum, Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum, az Aquincumi Múzeum kiállítóhelye és romkertje, a Hadtörténeti Múzeum, az Országos Földtani Múzeum állandó kiállításainak, valamint a Gyermekvasút Múzeumának megtekintése.

50 %-os engedményt ad a felnőtt belépőjegy árából Bonyhádon a Völgységi Múzeum, Gyöngyösön a Mátra Múzeum, Nagyrábén a Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteménye, Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen),   Zebegényben a Hajózási Múzeum,  Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, az Iparművészeti Múzeum és a Nagytétényi Kastélymúzeum.

Budapesten 20 % kedvezményt ad az Álomautó Kiállítás, továbbá előre bejelentett csoportos látogatás esetén ingyenes belépést biztosít a Fodrász Múzeum. 20 % kedvezménnyel látogathatók Keszthelyen a sétálóutca egyes kiállítóhelyei, így a Népviseletes Babamúzeum, a Csigaparlament, a Vidor Játékmúzeum, a Nosztalgia Látványtár és Giccsmúzeum, valamint a Történelmi Panoptikum; 10 % engedményt ad a Balatoni Múzeum.

PECSÉTELŐS   JÁTÉK

A fenti anyagi jellegű előnyök mellett négy országjáró pecsételős játékunk (általános, Széchenyi István és családja, Fekete István, valamint Erzsébet királyné – Sisi – emlékei)   során,   továbbá   közös   programjaink, találkozóink alkalmával   megismerkedhet   és   beszélgethet a hasonló érdeklődésű országjáró, rendszeresen kiránduló, túrázó, teljesítménytúrázó, múzeumlátogató tagtársakkal egész Magyarországból.

Engedje meg, hogy felhívjuk szíves figyelmét: nem szabad összekeverni egymással a TKM-mel kapcsolatosan három dolgot: 
                                   1)  a bélyegzőhelyek, az azokhoz kapcsolódó pecsételős játék
                                   2)  a Tájak Korok Múzeumok Kiskönyvtár füzetei
                                   3)  a tagjainknak egyes helyeken nyújtott belépési kedvezmény.
                                   Mind a három mást jelent, közöttük nincsen automatikus összefüggés!

 TKME barát szolgáltatók listája - letöltés (.doc)

 

Tagsági díjaink a 2018. évre

18 éves korig:         2000 Ft
felnőtt:                    5000 Ft
nyugdíjas:               3000 Ft
de 70 éves kortól:   2000 Ft

Belépés

Az egyesületi tagság számos előnnyel jár.  Győződjön meg róla Ön is!  Amennyiben a Tájak–Korok–Múzeumok Egyesület tagja kíván lenni, kérjük, töltse le az alábbi belépési nyilatkozat űrlapot.

Kitöltés után a belépési nyilatkozatot az alábbi e-mail címre küldje:   tkme@tkme.hu


TKME belépési nyilatkozatletöltés (.doc)